الحاق به WTO، مهمترین اقدام پس از «برجام»
ولیالله افخمیراد صبح دیروز در نشست خبری روز ملی صادرات درباره اقدامات انجام شده در راستای تسهیل تجاری در نیمه نخست امسال گفت: بررسی تجارت ترجیحی در سازمان دنبال شده و همچنین امیدواریم در راه الحاق به دبلیوتیاو با کمک وزارت امور خارجه و دیگر دستگاههای مربوطه بتوانیم هر چه زودتر به عضویت رسمی این سازمان پذیرفته شویم چرا که هماکنون عضو ناظر آن هستیم.
وی با بیان اینکه تنها اقتصاد بزرگ دنیا هستیم که خارج از سازمان تجارت جهانی فعالیت میکنیم، تصریح کرد: اهمیت عضویت رسمی ایران به اندازهای است که در سازمان توسعه تجارت، دپارتمان ویژهای را با عنوان دفتر الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی تشکیل دادهایم و اقدامات ارزشمندی انجام شده تا مسیر عضویت رسمی ایران هموار شود.
افخمیراد درباره کالاهای صادراتی نیز تصریح کرد: محصولات پتروشیمی محور اصلی صادرات ما هستند و فرآوردههایی ازجمله آهن و فولاد، کودهای معدنی و شیمیایی، پسته و مغز پسته و سیمان درزمره ۱۰ کالای نخست صادراتی کشور هستند.
رییس سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: این روزها شاهد آمد و رفت هیاتهای تجاری و اقتصادی متعددی به کشورمان هستیم که در قالب هیاتهای رسمی و غیررسمی به ایران سفر میکنند و با تاجران و بازرگانان و صنعتگران ایرانی به گفتوگو میپردازند. وی افزود: آنها در حال بررسی و ارزیابی شرایط سرمایهگذاری و مشارکت با ایرانیها هستند و میخواهند با نهایی شدن برجام و رفع و برداشته شدن تحریمهای ظالمانه با ایران فعالیت و همکاری داشته باشند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: درنیمه نخست امسال، از نظر مقیاس هیات اتریش بزرگترین هیاتی بوده که به ایران سفر کرده، رییسجمهور این کشور با ۲۵۰ نفر از فعالان اقتصادی اتریش وارد کشورمان شدند و در مقابل ما شاهد حضور هیاتهای کوچک ۴ تا ۵ نفره هم بودهایم.
وی بابیان اینکه تاجران و بازرگانان ما به لحاظ اینکه هنوز تحریمها برداشته نشده، شرایط اقتصادی مناسبی ندارند، گفت: تحریمهای بانکی بهعنوان آزاردهندهترین تحریمها همچنان برقرار هستند، در این شرایط همچنان هزینههای تولید در داخل افزایش یافته و هزینه مبادله کالا به بازارهای هدف صادراتی در مقام مقایسه با فعالان اقتصادی سایر کشورها بالاتر است. وی گفت: با این وجود چرخ فعالیت واحدهای صنعتی کشور متوقف نشده و در حال گردش است که امیدوارم بهتدریج شرایط بهتر و بهتر شود.
دو شرکت صادراتی برتر ایران مدال میگیرند
رییس سازمان توسعه تجارت ایران در ادامه به بزرگداشت روز ملی صادرات (۲۹مهر) درتقویم کشورمان اشاره کرد و گفت: همه ساله ما مراسم بزرگداشتی برگزار میکنیم تا از فعالان صادراتی تجلیل شود، امسال نیز در روز ۲۸ مهر مراسم روز ملی صادرات در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
وی افزود: البته روز ملی صادرات در تقویم ۲۹ مهر است اما به دلیل همزمانی با نشست هیات وزیران و برای حضور مقامات عالی رتبه دولت تصمیم گرفته شد، مراسم بزرگداشت این روز، در ۲۸ مهر برگزار شود. افخمیراد ادامه داد: اقدامات اجرایی برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم از ۵ماه قبل شروع شده است؛ در ابتدا فراخوانی در اینباره داده شد تا صادرکنندگانی که مایلند در برنامه انتخاب صادرکننده نمونه حضور داشته باشند، ثبتنام کنند. وی افزود: بیش از ۴۰۰ شرکت در نخستین مرحله برای حضور در این ارزیابی ثبتنام کردند و در مراحل بعدی حدود ۲۵۰ صادرکننده مدارک خود را تکمیل کردند و درفرآیند ارزیابی قرار گرفتند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: امسال از ۴۵ صادرکننده نمونه تجلیل میشود همچنین ۵ شرکت صادرکننده ممتاز خواهیم داشت که کسانی هستند که به دفعات بهعنوان صادرکننده نمونه انتخاب شدهاند و در گروه خود نیز بالاترین نمره را کسب کردهاند.
وی تفاوت مراسم روز ملی صادرات امسال با گذشته را، اهدای دو مدال به دو شرکت منتخب عنوان کرد و گفت: از دو شرکتی که در مدت ۱۹ سال گذشته (۱۹ دوره برگزاری مراسم روز ملی صادرات) به عنوان شرکتهای نمونه یا ممتاز مطرح شدهاند، بهصورت ویژه تجلیل خواهد شد و به آنها مدال اهدا میشود.
رییس سازمان توسعه تجارت، به اهمیت نشانسازی(برندینگ) نیز اشاره کرد وگفت: شاخصهای مختلفی درباره انتخاب صادرکننده نمونه مطرح بوده که یکی از آنها نشان(برند)سازی است. وی افزود: برای حضور مستمر در بازارهای جهانی باید کالای ایرانی را با نشان(برند)ی خاص به مشتریان بشناسانیم تا در فضای رقابتی جهان، جای خود را باز کند و دوام بیاورد و حضور مستمر داشته باشد.