خلق حماسه اقتصادی با افزایش عیار سیاست های اقتصادی و تجاری
خلق حماسه اقتصادی با افزایش عیار سیاست های اقتصادی و تجاری
گذر از اقتصاد نفتی و خلق حماسه اقتصادی موضوعی نیست که بصورت اتفاقی و تصادفی محقق شود بلکه نیازمند برنامه ریزی علمی،زمانبندی صحیح و منطقی،اجرای کارشناسانه،بازشناسی منابع،نظارت فراگیر و آسیب شناسی دقیق و مستمر دارد.
تولید و تجارت را باید هماهنگ کوک کرد.این دو باید نسبت به هم همپوشانی و هم افزایی داشته باشند.هرچند تولید نیازمند حمایت و پشتیبانی است ولی در این میان نباید نقش تجارت بین المللی نادیده گرفته شود.
رییس مجمع واردات گفت: برای خلق حماسه اقتصادی باید عیار سیاستهای اقتصادی و تجاری را افزایش داد.
محمد حسین برخودار، رییس مجمع واردات در گفتگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ضرورت ثبات سیاستها و رویکردها برای تحقق حماسه اقتصادی اظهار داشت:بخش خصوصی که از آن بعنوان موتور محرکه اقتصاد کشور ها نام برده می شود،تنها زمانی میتواند در مسیر بهینه سازی فعالیت های خود گام بردارد که به ثبات سیاستها و بخشنامه ها اطمینان داشته باشد،نه اینکه هر روز در انتظار لغو یک بخشنامه و ابلاغ دستور العمل معارض آن باشد و این موضوع در سالی که با عنوان حماسه اقتصادی نامگذاری شده است حائز اهمیت بیشتری است.
رییس مجمع واردات ضمن تاکید بر این موضوع که در سالی که در مسیر تحقق حماسه اقتصادی هستیم باید از هرگونه اقدام شتابزده، مقطعی و مطالعه نشده خودداری شود افزود:اگر شاخصی را در خصوص ثبات بخشنامه ها و رویکردها در نظر بگیریم،با ارزیابی عملکرد نیمه دوم سال گذشته با این واقعیت مواجه می شویم که عیار تدبیر ها برای مهار تبعات تحریم های غیر انسانی غرب چندان مناسب نبوده است و برای خلق حماسه اقتصادی باید عیار سیاستهای اقتصادی و تجاری را مبتنی بر خرد جمعی فعالان اقتصادی و بویژه تشکلهای اقتصادی افزایش دهیم.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران ضمن اشاره به ملزومات گذر از اقتصاد نفتی اضافه کرد:گذر از اقتصاد نفتی و خلق حماسه اقتصادی موضوعی نیست که بصورت اتفاقی و تصادفی محقق شود بلکه نیازمند برنامه ریزی علمی،زمانبندی صحیح و منطقی،اجرای کارشناسانه،بازشناسی منابع،نظارت فراگیر و آسیب شناسی دقیق و مستمر دارد.
وی خاطر نشان کرد: زیرساختها و هدف های جزء به جزء آن و متولیان اجرای بخشهای مختلف آن باید مشخصا تعریف شود. اینها ارکان یک دورخیز صحیح و معطوف به هدف است و نباید از کنار این اصول به سادگی عبور کرد.
به اعتقاد برخوردار، در فرایند کاهش وابستگی کشور به درامدهای نفتی باید جایگزین های درامدهای وابسته به نفتی تعریف و بازشناسی شود و در این میان نقش تولید با کیفیت و تجارت قانونی میتواند سرنوشت ساز باشد.
برخوردار ضمن تاکید بر ضروت اتخاذ تدابیری که بطور مطلق منجر به همگرایی تولید و تجارت می شود اظهار داشت: تولید و تجارت را باید هماهنگ کوک کرد.این دو باید نسبت به هم همپوشانی و هم افزایی داشته باشند.هرچند تولید نیازمند حمایت و پشتیبانی است ولی در این میان نباید نقش تجارت بین المللی نادیده گرفته شود.
وی گفت: مطالعه تجربه جهانی حاکی از نقش پر رنگ تجارت خارجی در توسعه اقتصادی کشور ها است البته بشرط آنکه مدیریت صحیح و سیاستگزاری اصولی و مبتنی بر مختصات اقتصاد بومی کشور صورت پذیرد و ثبات سیاستها نیز تضمین شود.
برخوردار در پایان تاکید کرد:همسویی سیاستگذاریهای پولی،بانکی و مالی کشور و نیز سیاستهای ارزی نیز نقش تعیین کننده ای در رونق تولید ملی و توسعه تجارت خارجی خواهد داشت.